Het Baggerevenement 13, 14, 15 september 2013

Zoals we allemaal in onze aardrijkskundelessen op de lagere school hebben geleerd is Sliedrecht bekent om de baggeraars. Dit was en is nog steeds een florerende bedrijfstak binnen het maritieme gebeuren. Hoewel we in het najaar niet kamperen in Sliedrecht (omdat daar geen camping is en onze achtertuin te klein is) zullen we tijdens de rondrit er wel doorheen rijden en ook een bezoek brengen aan het baggermuseum. Dit is voor jong en oud zeer de moeite waard. Vandaar de naam van het evenement: “BAGGEREVENEMENT”

Wat net zo de moeite waard is, is de “Alblasserwaard”. Het zuidelijkste en mooiste stukje van het “Groene hart” met leuke dorpjes, een ooievaarsdorp, natuurlijk de molens van Kinderdijk (wereld erfgoed) en vele andere bezienswaardigheden. Verder kan Sjannien jullie nog veel meer vertellen over dit mooie stukje Nederland want zij is hier geboren en getogen.

kinderdijk_molensProgramma Baggerevenement

Vrijdag 13 september
Aankomst op de camping, handjes en kusjes geven, tentje bouwen, beginnen met bijkletsen, ondertussen wat eten en drinken op- of buiten de camping (eetgelegenheden zijn er in de buurt van goede restaurants tot eenvoudige snackbars) en ’s avond weer verdergaan met bijkletsen wellicht tot in de kleine uurtjes.

Zaterdag 14 september
Om ± 10.30 uur starten met de rondrit na de officiële opening van het evenement door onze voorzitter. De rondrit zal gaan door de Alblasserwaard zoals gezegd het mooiste stuk van het “Groene hart” tussen de rivieren de Lek en de Merwede. Neem vooral te tijd om alles goed te bekijken, zoals het stadje Nieuwpoort, het oudste stadje van de Alblasserwaard. Op 14 september is ook de “Open Monumentendag” met als thema “Macht en Pracht” dus er zullen nog wel wat activiteiten zijn. Maar ook het uitzicht van de dijken langs de rivier de Lek en de Merwede en de vele molens . Kortom zeer de moeite waard. En last but not least het Baggermuseum. Ook is er op die dag nog een fair in Sliedrecht die voor onze liefhebbers voor braderieën e.d. wellicht wel leuk kan zijn. Aan bijna het eind van de rit kan je dan nog genieten van een heleboel “Ouwe Troep” maar dat moet je zelf maar beoordelen. Na de rondrit zullen Wim en Wilma zich weer inzetten om allerlei mooie en praktische dingen aan te prijzen in de clubwinkel.
’s Avonds zal er weer gezellig gegeten worden rond de diverse bbq’s, skottelsbraais en allerlei andere kookinstrumenten. Tijdens het eten zal ook weer de Elly Buwalda Trofee uitgereikt worden aan de winnaar van de rit. En daarna nog een aantal zaken bespreken waar je vrijdagavond niet aan toe gekomen bent.

bagger_schipZondag 15 september
Het ochtendprogramma is nog niet bekend tijdens het schrijven van dit stukje maar we zullen ons best doen om dit evenement weer waardig af te sluiten.

Tot ziens op 13 september!

Camping Slingeland
Slingelandseweg 19
3381 KZ Giessenburg
www.campingslingeland.nlWe raden iedereen aan eens te gaan googelen (of met een ander medium) op “ Alblasserwaard” en alvast te gaan genieten van al dat moois.
Als er suggesties zijn om te doen of te bezoeken tijdens de rondrit zijn die natuurlijk altijd welkom en zullen we dan ook zeker bekijken of we dat kunnen opnemen in de rit.
We verwachten natuurlijk op een grote opkomst want zo’n mooie omgeving wil iedereen wel eens zien en ervaren.

 

Bekijk HIER de foto’s van dit evenement.

© Copyright Renault Vrijbuiter Vrienden Club - Dit is een DatisMedia website