Najaarsweekend 10 tot 12 september 2021.

Wederom gaan we kamperen in het mooie Brabant, dit op 10, 11 en 12 september 2021. Nu eens niet naar de bossen van Oisterwijk of de Loonse en Drunense duinen, maar het echte Brabantse boerenland. We zijn te gast op Camping Weidezicht in het Brabantse Eersel.

Het gebied wat we zullen gaan verkennen ligt in het zuidelijke deel van Brabant wat bekend staat als de acht Zaligheden (oorspronkelijk: Selligheden). Het is de van oorsprong schertsende benaming voor een achttal van oudsher armoedige dorpen, die alle uitgaan op -sel en gelegen zijn in de Nederlandse Kempen. Die acht zaligheden bestaan uit de 8 dorpen Eersel, Duizel (voorheen Duisel), Hulsel, Knegsel, Netersel, Reusel, Steensel en Wintelre (het vroegere Wintersel).

Voor de topografen onder ons:

De dorpen van de Acht Zaligheden bevinden zich in het zuiden van Noord-Brabant, in de streek de Kempen en zijn van zuid tot west omringd door de grens met België. De Acht Zaligheden bevinden zich ten zuidoosten van Tilburg, ten zuidwesten van Eindhoven, ten noorden van Lommel (B) en ten oosten van Turnhout (B), steden die relatief dicht bij de dorpen gelegen zijn. De acht dorpen zijn verspreid over de drie Kempengemeenten, Reusel-De Mierden (2), Bladel (1) en Eersel (5).

Programma

Hoewel het koffiedikkijken is wat het Covid-virus gaat doen, gaan we vooralsnog uit van een standaard weekendje met de gebruikelijke indeling…. (Anders gaan we zoeken naar veilige alternatieven).

  • De vrijdag 10 september: bijkletsen, hapje eten, de uitgestelde ALV en daarna nog meer bijkletsen…
  • De zaterdag 11 september als vanouds de rondrit met vertrek vanaf 10.30 uur door de Zaligheden en aansluitend de prijsuitreiking en de zelf georganiseerde BBQ.
  • Het zondagprogramma voor 12 september is nog niet bekend, maar daar zal nog een leuke invulling voor gezocht worden en ook zo dat degene die dat willen weer op tijd naar huis kunnen gaan..

Wij hebben er zin in en het belooft als vanouds gezellig te worden! Dus meld je aan en kom vooral in groten getale naar het zonnige BRABANT!!

Hartelijke groet,
het organisatiecomité,

Berrie en Loek

Gegevens camping

Camping Weidezicht
Schadewijk 21, 5521 NN Eersel
campingweidezicht.nl

Aanmelden

Aanmelden voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk.

LET OP! Is je aanmelding verzonden? Dan verzoeken wij je het verschuldigde bedrag over te maken naar:

IBAN: NL 52 RBRB 0706 4852 11
TNV: RVVC Betalingskenmerk:
RVVC voorjaar 2021 + je naam

© Copyright Renault Vrijbuiter Vrienden Club - Dit is een DatisMedia website