Velkommen til Nyborgerlant!

Zoals in de aankondiging al te lezen was gaan we dit voorjaar naar het Nyborgerlant, en wel van 10-12 juni 2022. We hopen dat er al genoeg onderzoek is gedaan naar de ins & outs van deze omgeving! Dan zijn jullie er ook wel achter gekomen dat er erg weinig over te vinden is. Nou, het zit zó:

Tijdens het vorige evenement in Eersel zag onze Voorzitter Folkert een wegwijsbordje staan waarop, naast Eyndhoven 15 km ook Nyborgerlant 580 km aangegeven stond. Waarop zijn reactie was dat dat weleens in Groningen zou kunnen liggen. En ja, dat is dus tijdens ons voorjaarsevenement tijdelijk het geval. Officieel bestaat er wel een stad in Denemarken, genaamd Nyborg, en Nyborgerlant zal daarmee de streek rondom deze stad bedoeld worden. En daarnaast ligt het plaatsje Denemarken weer in de Provincie Groningen!

nyborg-evenement-nyborgerlant

En waar bevindt ‘ons’ Nyborgerlant zich dan? Nou, dat ligt straks in de Provincie Groningen in de Gemeente Appingedam. Direct naast de Camping ligt de eeuwenoude Borg Ekensteijn met zijn prachtige tuinen. Voor de camping langs ligt het rustige Damsterdiep waarop gevaren en waarin gezwommen kan worden. SUP’s nemen wij mee, neem zelf je zwemspullen mee!

Op de camping zelf zijn blokhutten te huur voor de luxe kampeerders, daarnaast zullen wij op een eigen gedeelte van het terrein onze tenten kunnen opzetten. En hoogstwaarschijnlijk krijgen wij ook een eigen ingang voor de auto’s en tenten/caravans.

Je kan kiezen uit 2 deelnamemogelijkheden:

  1. De rondrit op zaterdag. En wees welkom om vooral ook mee te BBQ-en!
  2. Het gehele weekend van vrijdag t/m zondag.

De planning voor het gehele weekend ziet er als volgt uit:

  • vrijdagmiddag aankomst
  • vrijdagavond borrelen en om 19.00 uur de ALV
  • zaterdagochtend koffie/koek en rond 11uur start rondrit. Deelnemers van de zaterdag sluiten hier aan. We starten op de parkeerplaats bij Borg Ekenstein (Alberdaweg 70, 9901TA Appingedam)
  • zaterdag rond 18.00 uur gezamenlijk BBQ-en (ieder regelt zelf z’n inkopen en BBQ)
  • zaterdagavond alwéér borrelen met om 19.00 uur de prijsuitreiking aan de winnaars van de rondrit
  • zondagochtend koffie/koek en rond 11 uur stadswandeling Appingedam

nyborgerlantDe rondrit zal over vele kronkelende weggetjes door het Hogeland voeren, alwaar talloze Groningse kerken en pittoreske dorpjes met bijzondere namen te zien zullen zijn. Halverwege is er tijd voor koffie/thee en gebak bij Borg Ewsum in Middelstum waar ook genoeg te zien en te beleven is. En natuurlijk barst de strijd om de befaamde Elly Buwalda-trofee weer los tijdens de rondrit!

De camping is voor de weekendinschrijvers van vrijdag t/m zondag gereserveerd. Mocht je al eerder willen komen, neem dan zelf even contact op met de camping.

Camping Ekenstein
Alberdaweg 56-58
9901 TA Appingedam
Tel. 0596-624467
www.campingekenstein.nl

Wij hopen jullie te verwelkomen in het hoge noorden!
David en Wouter

INSCHRIJVING:

Aanmelden voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk.

LET OP! Is je aanmelding verzonden? Dan verzoeken wij je het verschuldigde bedrag over te maken naar:
IBAN: NL 52 RBRB 0706 4852 11
TNV: RVVC Betalingskenmerk:
RVVC voorjaar 2022 + je naam

© Copyright Renault Vrijbuiter Vrienden Club - Dit is een DatisMedia website