Boven Groningen-evenement 31 mei, 1 & 2 juni 2013

Het aankomende voorjaarsevenement 2013 gaan we met onze Renault club naar de provincie Groningen.
Wij hopen natuurlijk dat zo veel mogelijk leden uit het gehele land (en Belgiē) afreizen naar één van de 2 noordelijkste provincies van Nederlan

Programma van het evenement:

Op vrijdag 31 mei begint het evenement met de ledenvergadering. Na de ledenvergadering gaan we uiteraard gezellig met elkaar borrelen en gaan de eerste sterke verhalen weer de ronde. Later op de avond zullen Richard Alberts en ik een nieuw element introduceren voor de leden onder ons die graag een bittertje, berenburgertje o.i.d. drinken. Dit zal een terugkerend ritueel worden. Wat precies zeg ik nog niet.

Op zaterdag 1 juni gaan we een rondrit rij-den (verrassend!) De rondrit is op een kleine aanpassing na klaar en zal ongeveer 65 kilometer lang zijn.

Tijdens de rondrit gaan we een mosterdmuseum bekijken, gaan we naar Doezoo Insectenwereld en drinken we een kopje koffie of thee met Grunniger Kouk bij Cafe Hamming in Garnwerd. Verder zijn er veel theeschenkerij terrasjes en andere redenen om de auto even af te laten koelen langs de rondrit. Ook komen we door Pieterburen waar de beroemde zeehondencrèche is gelegen. Deze kunt u uiteraard (op eigen gelegenheid) bezoeken. Zoals gebruikelijk dienen tijdens de rondrit een aantal vragen beantwoord te worden om de begeerde Elly Buwalda Trofee te kunnen bemachtigen. Na de rondrit gaan we de prijsuitreiking doen welke naadloos doorloopt in barbecueën. Dit gebeurt niet in georganiseerd verband, dus neem je eigen barbecue mee. Bij slecht weer mag er met gasbarbecues in de wintertuin gebakken worden.

‘s Avonds hebben we een verassing voor jullie. Het heeft iets met bier en haringen te maken en wat voor geluid dit kan produceren. Deze verrassing zal normaal gesproken ook in de wintertuin zijn. Hierna zal het waarschijnlijk weer tot in de late uurtjes gezellig worden.

Op zondag 2 juni gaan we beginnen (voor de liefhebbers) met een wandeling van ongeveer een uur welke eindigt bij de theeschenkerij in Houwerzijl. Hier rijden we in colonne naartoe. Degenen die geen zin hebben in een wandeling kunnen een uur later naar de theeschenkerij komen.

Hier gaan we een kopje koffie of thee drinken en kunnen we het theemuseum gaan bezoeken. Na dit alles gaan we weer huiswaarts met een flinke kater. Of dit door de drank komt of omdat het eerste evenement van het jaar alweer voorbij is, kan ieder voor zichzelf bepalen.

De wintertuin
de camping beschikt over een ‘wintertuin’ waar we gebruik van kunnen maken. Dit is een kas waarin gezellig geborreld kan worden (BYO=bring your own). Ook zal hier de leden- vergadering plaatsvinden. In de wintertuin is elektriciteit aanwezig en een deel van de sani- taire voorzieningen, maar je kan er ook voor kiezen om in een zeeboei te gaan douchen! Degene die eerder willen komen en/of langer willen blijven hoeven niet te reserveren. Hierdoor is het ook mogelijk dat er een ver- dwaalde Opel (hoop het niet) of Mercedes (zijn we gewend) op ons veldje staat. Maar die kopen natuurlijk gelijk na de vakantie ook zo’n oud Renaultje om volgende keer er weer bij te kunnen zijn. 

 

Camping de Rousant
Nittersweg 8
9885 TC Lauwerzijl/Zoutkamp
tel: 0595-447150  web: www.rousant.nl 

 

Bekijk HIER de foto’s van dit evenement.

© Copyright Renault Vrijbuiter Vrienden Club - Dit is een DatisMedia website