Evenement “de Alde Feanen” 12/14 september 2014

Het Fryslânevenement vindt plaats in het watersport dorp Earnewâld. Dit leuke dorp, thuisbasis van één van de 14 SKS skûtsjes, is door de jaren vrij gebleven van massaal toerisme.

friesland-welkomIn de dorpskern zit een supermarkt en er zijn diverse eetgelegenheden op loopafstand van de camping. Een prima restaurant en een goede snack bij Adema behoren tot de mogelijkheden. Het terras aan de haven bij Wester is zeker een aanrader. De camping is voorzien van een schone, natte groep met toiletpapier en er kan gedoucht worden zonder een muntje.

De campingwinkel is voorzien van kakelverse eieren (handig voor Siera en Moud) en er kunnen verse broodjes worden besteld voor de volgende ochtend.

De rondrit

De rondrit zal gaan door mooie dorpjes, over boerenweggetjes en door de prachtige Âlde feanen, met grote kans op tractoren (en ooievaars). Natuurlijk komen we bij een typisch Fries museum dat je niet wilt missen! De koffiestop (of thee of frisdrank) in de rondrit zal begeleid worden door een echt stukje Friese cultuur.

Zaterdagavond is er natuurlijk de gelegenheid om samen te barbecueën en skottelen. (Mooi weer is besteld bij Piet…) Zondag ….. dat blijft nog een goed bewaard geheim…! Kortom kom met velen om ook dit evenement weer tot een succes te maken!

Speciaal voor de vrijdag stelt lunchroom Adema voor de R.V.V.C een plate samen voor een vrienden-prijsje.

 

Oant sjen in Fryslân
(tot ziens in Friesland)

Mandy en Henk

 

Adres van de camping:
Camping Simmerwille
Smidspaed 2
9264 TK Earnewâld

 

Bekijk HIER de foto’s van dit evenement.

© Copyright Renault Vrijbuiter Vrienden Club - Dit is een DatisMedia website